Ulykker & Redning i landsbyen – 19. & 20. august

Andelslandsbyen Nyvang byder igen på et brag af et totalteater med brand, spirituskørsel og drukneulykker!
I Andelslandsbyen Nyvang afholder man den 19. og 20. august ”Ulykker og redning i landsbyen”, der er et totalteater om Zoneredningskorpsets arbejde. Arrangementet er meget farverigt og underholdende på trods af de alvorlige scener, der udspiller sig med et væld af flotte redningskøretøjer. Publikum vil opleve en række dramatiske ulykker lyslevende, og ikke mindst se, hvordan Zonen arbejder med kranvogne, røgdykkerudstyr, zonefly og meget andet. Trods den alvorlige baggrund bliver det en festlig dag, hvor der også er børneaktiviteter med sårsminkning og vandkamp med de gamle brandsprøjter.

”Brandnørd” giver startskuddet til ulykkerne
Arrangementet indledes af Søren Rislund fra Monrad & Rislund, der er selverklæret brandnørd og har skrevet en række bøger om redningskøretøjer. “Det kan lyde både smalt, nørdet og elitært, men disse køretøjer rummer jo alt det bedste fra før teknik blev elektronik og chrom blev til plastik – også designmæssigt er der jo i dén grad tale om en guldalder”, fortæller Søren Rislund. Omgivet af de smukke veteranvogne vil han fortælle om sin livslange passion for brandbiler.

Zoneredningskorpset
Formålet med arrangementet er, udover at give gæsterne en spændende oplevelse, at formidle historien om redningsarbejdet i landsbyerne og de små købstæder. Falck oprettede i 1925 ”De Danske Zone-Brand-Vagter”, men i 1930 gik samarbejdet i stykker, og ”Zone-Redningskorpset” blev et selvstændigt redningskorps i konkurrence med Falck. Opgaverne var typisk brandslukning, ambulancekørsel, dyretransport, drukneulykker, storm- og vandskader og assistance til automobiluheld.

Dagens program

Klokken Begivenhed Sted
11.00 Søren Rislund fortæller Zone Redningsstation
11.30 Brændende kærlighed i bådeskuret Markedspladsen
Familien på tur Markedspladsen
Spiritusprøven Markedspladsen
12.15 (U)lykken på høloftet Husmandsstedet
13.15 Den stivbenede patient Skadestuen i Hovedbygningen
13.45 Ulykkelige omstændigheder Den røde port ved Slagteren
Reddet fra druknedøden Søen ved broen
14.15 I røg og damp Cykelforretningens smedje
14.30 En ulykke kommer sjældent alene Slagteren

 Der vil dagen igennem være mulighed for at børnene kan blive sminket med sår i skoletjenesten eller tage sig en vandkamp med håndsprøjter ved Frederik Madsens garageanlæg.

Programmet er med forbehold for ændringer.

Fotos: Steen Larsen

 

Comments are closed.