fetishfuns.net

Skoleforløb: Det kom fra Verdensrummet!

”Det kom fra Verdensrummet” er et rollespilsmysterium om 1950’ernes Kolde Krig i samarbejde med Brorfelde Observatorium. Det er en samlet pakke, hvor man både får undervisningsmateriale til dansk og historie, et undervisningsforløb hos Brorfelde Observatorium og mysterium i Nyvang.

Alt sammen for ét beløbs pris: 600 kr. eksklusiv entré.

Undervisningsforløbet er et tværfagligt forløb mellem dansk, historie og naturfag. Forløbet er for 6.-8. klasser og arbejder med koldkrigstidens dagligdag i 1950’erme og frygten for nye trusler – ny krig, politiske spændinger og kampen om rummet.

Eleverne er forfattere, der skal løse et mysterium i Nyvang. De har hørt historier om mystiske hændelser – om noget, der er styrtet ned fra rummet, og det er nu deres arbejde at bruge de rette redskaber til at finde sandheden og løse mysteriet. På Brorfelde Observatorium får eleverne viden om rummet. De lærer, hvordan man opdager ting på nattehimlen og får redskaber til at forklare hændelsen i landsbyen, Nyvang. I Nyvang skal eleverne finde beviser på den mystiske hændelse i landsbyen. Civilforsvaret har været på besøg og har efterladt spor fra deres undersøgelser.

Forløbet på Brorfelde og i Nyvang tager afsæt i “The Teaching Learning Cycle” og inddrager temaer, eleverne har arbejdet med i undervisningen for at skabe genkendelige elementer mellem undervisning i skolen og forløbet. I danskundervisningen arbejder eleverne med 1950’ernes Science Fiktion som genre. I samarbejde med læreren opbygger eleverne viden op omkring litteratur-genren science fiction, som det blev skrevet i 1950’erne og reflekterer over, hvordan genren arbejder med tidens tanker om fremtid, samfund, politik og naturvidenskabelig udvikling. I historieundervisningen får eleverne et kendskab til Den Kolde Krigs tidlige forløb (1945-1959), hverdagsliv og verdenssyn, hvordan globale begivenheder påvirkede lokalt og hvilke overvejelser myndighederne havde i forbindelse med krisesituationer.

Forløbet foregår mandag og tirsdag i uge 34-35 samt mandag i lige uger, og onsdag i ulige uger fra uge 36- 41, alle dage fra 8.30-13.30. Skoler i Holbæk Kommune kan booke Kulturbussen.

Forløbet kan bookes hos:

Aase Nielsen på telefon 23256575 eller aan@andelslandsbyen.dk

Sofie Jessen på telefon 20535972 eller sj@andelslandsbyen.dk

Comments are closed.

fetishfuns.net
fetishfuns.net